skip to Main Content

Natuurlijk proberen we positief te zijn, maar wanneer het k*t is dan is het dat. It is what it is, wat dat dan ook is!

Het is belangrijk om te voelen wat je voelt, ook al is dat niet sociaal wenselijk. Probeer stil te staan bij wat er is.

Je kan niet altijd een goede dag hebben, want dan zou je niet weten wat een goede dag is. Wat je niet moet vergeten is dat je mens bent, met alles wat daarbij hoort; the good and the bad. Niemand is 100% goed, dat kan niet. Wat je wel kan doen is goed zijn voor jezelf; geen oordeel hebben wanneer je voor jouw gevoel faalt, onredelijk bent, emotioneel of hormonaal geprikkelt: het maakt allemaal dat jij jij bent. .

Omarm de schaduwkant van jezelf: de trut die je in je hebt, de drama koningin, de slettebak, de luiaard, de jankert. Ze horen net zoveel bij je als het engeltje, de streber, de goody two shoes, de filantroop, de helper.

In onze maatschappij wordt geprezen als je hard werkt, je emoties in bedwang houdt en wanneer je je best doet. Maar de waarheid is dat we het ook nodig hebben om hysterisch te zijn, om je snor te drukken en zeker ook egoïstisch zijn. Want als jij niet aan jezelf denkt en de behoeftes vervult die voor jou belangrijk zijn krijg je een burn-out. Want als het puntje bij het paaltje komt dan zijn we allemaal egoïstisch en ben je hier voor jezelf. Natuurlijk maakt het ons leven mooier om te delen en samen te zijn, maar niet ten koste van jezelf. Jij bent wie je bent, met alles wat je in je hebt.

Het hoort allemaal bij de ervaring van mens-zijn.

Check deze Ted-Talk  van Suzan David; inspirational!

 

Back To Top