skip to Main Content

De dag om te vieren dat we vrouw zijn!

In 1911 werd voor het eerst Internationale Vrouwendag gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland. Het staat voor gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. En is opgericht voor het behalen van gelijke rechten als bijvoorbeeld stemrecht en het recht om te werken.

Mannen en vrouwen gelijk

In Nederland voelt het (voor mij althans) dat we gelijk zijn aan elkaar. Vrouwen doen niet meer onder voor de man en de man is tegenwoordig niet meer vies om huishoudelijk werk te doen of zich kwetsbaar op te stellen.

Het mannelijke en vrouwelijk in balans

Iedere man heeft vrouwelijke kwaliteiten en iedere vrouw heeft mannelijke kwaliteiten. De yin en yang in iedereen. In onze maatschappij worden we vaak geprezen voor onze mannelijke kwaliteiten: doen, denken, scherp, snel, sterk zijn, etc. Maar de vrouwelijke kwaliteiten als ontvankelijk zijn, zachtheid, rust, voelen, langzaam zijn zeker zo belangrijk! Want wanneer we uit balans zijn, dan verliezen we energie. En wanneer we energie verliezen raken uit contact met onszelf en verpieteren we. Met als resultaat een burn-out, bore-out, depressies, verslavingen, noem het allemaal maar op.

Vrouwen zijn geëmancipeerd

Vrouwen staan hun mannetje. Hebben geen man meer nodig voor hun financiën, het ophangen van lampen of vervullen van andere behoeften. Als we niet oppassen dan raakt het mannelijke “macho” gedeelte van de vrouw aan de steroïden, en die van de man totaal uit het oog verloren.

De Tarzan in de man

Mannen hebben het nodig om voor ons te zorgen, om de Tarzan in de relatie te zijn. Om ons te beschermen. Laat ze dat ook lekker doen, zonder dat we daar meteen een verwachting aan hangen. Het is toch heerlijk wanneer er iemand voor je zorgt? Ik vind het tenminste heel fijn als mijn wederhelft de vuilnisbakken buiten zet, en zijn armen om me heen slaat wanneer ik me kwetsbaar voel.

Verwachting is het begin van het lijden

Probeer vandaag eens te connecten met zachtheid, met rust en ontvangen. Onderneem eens minder actie en wacht even af. Het leven is heel leuk wanneer je het laat ontvouwen, in plaats van dat je het allemaal probeert te maken. Laat de verwachtingen die je hebt eens wat vaker los, het zijn maar gedachten, luchtkastelen. Echt waar, laat los dan ontstaan er dingen die je van te voren niet had kunnen bedenken. Laat de controle even vieren en ontdek wat er gebeurt.

Geniet van het onverwachte

Een mooie intentie voor vandaag: ‘al het onverwachte wat er op mijn pad komt, ervaar ik als een avontuur. Ik geniet van het onverwachte!’

Meer voelen en minder denken

Minder denken en meer voelen. Voel je lichaam, stem af en ontwikkel een betere relatie met je intuïtie. Daar zit onze vrouwelijke kracht! Ons kompas zit in ons lijf, niet in ons hoofd.

Geniet van een heerlijk ontspannen internationale vrouwendag vol avontuur!

Back To Top